Marshmallows of spekjes zijn een soort snoepgoed die worden gemaakt van suiker en gelatine. Het opkloppen van de gelatine en de suiker zorgt voor de kenmerkende luchtige, witte massa. Het vervangen van gelatine, door bijvoorbeeld agar-agar of een ander bindmiddel, is niet zomaar toe te passen, omdat dit andere eigenschappen aan het product geeft. Door verschillende aroma’s toe te voegen, kunnen er verschillende smaken worden gecreëerd. Dit kan door het gebruik van compound, esprit of bijvoorbeeld vruchtenpuree. Na het opstijven kunnen vormen worden uitgesneden of uitgestoken en worden ze door fijne suiker, dextrose, kokos of zetmeel gehaald.

Marshmallows kunnen in twee groepen worden onderscheid, waardoor ook de manier van bereiden verandert. De suiker, vaak in de vorm van een suikerstroop, wordt opgeklopt met gelatine waardoor de luchtige witte massa ontstaat. Door opgeklopt eiwit aan de marshmallowbasis toe te voegen ontstaat een luchtiger en lichter product. Marshmallows zonder eiwit hebben een stevigere structuur. De houdbaarheid van deze marshmallows is ook langer, omdat het product weinig bederfelijke grondstoffen bevat. Marshmallows op basis van eiwit zijn daarentegen minder lang houdbaar en kunnen soms ook natter aanvoelen.