Zeezout kan bakkerszout vervangen in bakkersproducten. Ook voor brood met zeezout geldt dat het zoutgehalte niet hoger mag liggen dan het afgesproken percentage van 1,8% op droge stof.

Het gebruik van zeezout in brood in plaats van bakkerszout brengt geen expliciete gezondheidsvoordelen met zich mee. Er wordt wel eens beweerd dat zeezout minder natrium bevat en daardoor gezonder zou zijn dan keukenzout of bakkerszout, maar dit is niet correct.

Zeezout is een natuurlijk product. Dit kan een argument zijn om hiervoor te kiezen. Bakkerszout heeft echter als voordeel dat het jodium bevat. Mensen hebben jodium nodig voor een goede werking van de schildklier. Voor de volksgezondheid is het daarom belangrijk om bakkerszout te gebruiken voor brood, koekjes, cake en gebak. Met vier sneetjes brood per dag, is ruim de helft tot driekwart van de dagelijkse jodiumbehoefte gedekt.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag