Naar frituurwerk is gedurende bepaalde periodes in het jaar meer vraag, waarbij de dagen rondom Kerst en Nieuwjaar pieken opleveren. Frituurwerk dat op deze momenten veel verkocht wordt zijn producten zoals oliebollen, beignets en sneeuwballen. Andere frituurproducten die ook op andere tijdstippen worden verkocht zijn bijvoorbeeld Berliner bollen, donuts en kroketten. Door frituurwerk in te vriezen kan een deel van de productie worden verspreid. 

Producten die al reeds zijn gefrituurd kunnen gedurende 1 maand bij -20°C worden bewaard. Bij voorkeur worden producten na of voorafgaand aan het invriezen verpakt, zodat ze in de vriezer zo min mogelijk kunnen uitdrogen. Bij het ontdooien op bakkerijtemperatuur kan er een wat taaie korst ontstaan. Het is daarom aan te raden om gefrituurde producten in de oven te ontdooien, zodat de korst weer krokant wordt en de frituursmaak naar voren komt. 

Kroketten en dergelijke producten worden in de regel ongebakken in de vriezer bewaard, aangezien ze ook warm worden geconsumeerd. Ze kunnen voor het frituren worden ontdooid, maar kunnen ook diepgevroren worden gefrituurd. Ze zullen dan iets langer gefrituurd moeten worden om tot in de kern goed warm te worden.