Consumenten letten steeds meer op hun voeding. Het verlagen van het vetgehalte in bepaalde producten kan daarmee voldoen aan de vraag naar gezondere producten. Vetstof heeft verschillende functies in zanddeegproducten. Zo heeft het invloed op de brosheid, mate van uitdrijving, de plasticiteit van het deeg, de kleur en de structuur. Bij het gebruik van roomboter als vetstof, geeft dit ook een bepaalde smaak en geur aan het deeg.
 

Bij het verlagen van het vetgehalte kan er bij zet- en wrijfdegen een werkende stof worden toegevoegd. De werkende stof kan ervoor zorgen dat de brosheid behouden blijft wanneer het vetpercentage lager is. Het toevoegen van werkende stof is aan te raden bij een vetpercentage van minder dan 25% op het deeggewicht. Als er patentbloem wordt gebruikt, kan deze ook (deels) worden vervangen door Zeeuwse bloem om de brosheid van het product te verhogen. 


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag