Soezen horen na het bakken veel in volume te zijn toegenomen en hol van binnen te zijn. Wanneer de soezen groot en plat uit de oven komen en een dunne holle bodem hebben kan dat aan de volgende oorzaken liggen:

  • Het beslag is te slap. Het zetmeel is onvoldoende verstijfselt voordat de eieren zijn doorgeroerd. Hierbij heeft het zetmeel de eieren niet voldoende kunnen opnemen en ontstaat er een slap beslag. Zorg ervoor dat het garen van de bloem lang genoeg gebeurd.
  • Er zijn teveel eieren gebruikt. Hierdoor is het beslag te slap geworden en in plaats van volume toename zijn de soezen gaat uitdrijven. Pas de hoeveelheid ei aan en let bij het toevoegen van het ei op de juiste slapte. Het moet nét van een spatel af kunnen lopen.
  • De bakplaat is te vet. Hierdoor heeft het beslag te weinig grip op de bakplaat en drijven de soezen uit. Vet de bakplaat licht in en bestuif licht met bloem. Een andere mogelijkheid is te bakken op siliconenpapier.