Korstdeeg of bladerdeeg kan zowel kort als lang bewaard worden.
Kort bewaren kan voor maximaal één dag op een temperatuur van 2-6°C. Het korstdeeg moet verpakt worden in schoon plastic, zodat deze niet kan uitdrogen. Na een dag gaat de kwaliteit van het korstdeeg achteruit. Dit is de zien aan een grauwe kleur van het deeg en een zure lucht die kan ontstaan.
Langer bewaren kan in de vriezer, tot ongeveer 3 maanden na productiedatum. Gebruik bij het zetten van korstdeeg om in te vriezen korstbloem, omdat dit geen ascorbinezuur bevat. Ascorbinezuur werkt in op de gluten in het deeg, wat bij lang bewaren een ongunstige invloed heeft. Maak van het deeg plakken van 5 cm. dikte, verpak ze in plastic om uitdrogen te voorkomen en vries ze snel in op een lage temperatuur van bij voorkeur -35°C. Bij langzaam invriezen kunnen grote ijskristallen ontstaan die schade kunnen toebrengen aan de gluten. Bij snel invriezen tot de kern, ontstaan kleine ijskristallen die minder schadelijk zijn voor de gluten.
Ontdooi het korstdeeg tot in de kern voordat deze verder wordt verwerkt.