Peren (Pyrus communis) zijn sappige pitvruchten die in de bakkerij minder worden gebruikt dan appels. Peren kunnen in de volgende vormen worden gebruikt:

  • Vers. Deze hebben de voorkeur, omdat ze een betere smaak en structuur hebben. Voor verwerking moeten de peren worden geschild, waarbij het klokhuis en andere onbruikbare delen eruit worden gehaald.
  • VacuĆ¼m verpakt. Dit zijn verse peren die al geschild zijn en in de juiste vorm zijn gebracht. Ze komen voornamelijk voor als hele en halve peren en zijn gekoeld 1-2 weken houdbaar.
  • Diepgevroren. Deze zijn al geschild en in de juiste vorm gebracht, maar kunnen bij het ontdooien waterig gaan smaken.
  • Puree. Zowel houdbaar als in de diepvries verkrijgbaar, waar wel of geen suiker aan is toegevoegd. Diepvriespuree heeft doorgaans een betere smaak en kleur.
  • Uit blik. Dit zijn halve peren die zijn gepasteuriseerd en in een suikersiroop worden bewaard.
  • Gedroogd. Deze zijn geschild, gehalveerd en gedroogd, waardoor een product ontstaat met een vergelijkbare textuur als gedroogde abrikozen. Afhankelijk van de mate waarin het is gedroogd, moet het voor verwerking worden geweld.
  • Vulling. Kant-en-klare gebonden perenvulling die vaak vries- en bakvast is.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag