Beslagproducten dienen direct na het bereiden gebakken te worden. De temperatuur van de oven en de baktijd zijn afhankelijk van de grootte, dikte en samenstelling van een product. Een vet beslag, zoals cake, zal langer bakken op een lagere temperatuur, omdat de vetstof de gevormde waterdamp niet snel loslaat.
Kapselproducten daarentegen zijn luchtige beslagen en kunnen in een kortere tijd op een hogere temperatuur gebakken worden. Kapselproducten worden gebakken op een temperatuur tussen de 180°C en 240°C:

  • Ronde taartbodems en kapselplaten zijn vrij dik en worden voor 20-25 minuten gebakken op 180°C.
  • Hoge kapselrondjes, in ringen van ongeveer 6 centimeter doorsnee, worden voor 10-15 minuten gebakken op 210°C.
  • Dunne beslagplakken worden voor 5-7 minuten op 240°C gebakken. Let hierbij goed op de plakken tijdens het bakken. Doordat deze zo dun zijn en gebakken worden op een hoge temperatuur kunnen ze al snel te lang in de oven zitten. De kans bestaat dat de plakken te droog worden.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag