Terug
18 artikelen

Wat is een compositie?

Een compositie of crème Anglaise is een vanillesaus op basis van melk en eidooiers die zowel warm als koud geserveerd kan worden.De ingrediënten die gebruikt worden bij…


Wat is ganache?

Ganache is een crème van chocoladecouverture en slagroom die voornamelijk gebruikt wordt voor bonbons.Omdat ganache op verschillende manieren verwerkt kan worden, zijn er veel verschillende recepten. De…


Wat is ganache montée?

Ganache montée is een ganache die luchtig wordt geklopt. Zo ontstaat er een luchtige en zachtere chocoladecrème die kan worden gebruikt voor verschillende banketproducten. De basis van…


Wat is kenmerkend voor crème au beurre?

Crème au beurre betekent eigenlijk botercrème. Het is een crèmesoort die wordt vervaardigd op basis van banketbakkersroom. De crème heeft een gladde textuur en een minder zoete…


Wat wordt bedoeld met een schuimcrème?

Een schuimcrème is een crèmesoort op basis van eiwitschuim. Het is een luchtige crème met een zoete smaak afkomstig van het vrij grote suikergehalte in de crème.…


Wat wordt verstaan onder een duchessecrème?

Een duchessecrème, crème duchesse, hertoginnencrème of eieren-crème is een crèmesoort op basis van eieren. Door het gebruik van vele eieren ontstaat een zeer smakelijke crème. Een duchessecrème…


Wat wordt verstaan onder Zwitserse room?

Zwitserse room of crème suisse is een variant op banketbakkersroom (crème patisserie). Door de luchtige en romige smaak te combineren met de smaak van de puddingachtige banketbakkersroom…


Welke eigenschappen heeft een compositiecrème?

Compositiecrème is een crèmesoort op basis van een compositie. Het gebruik van de compositie zorgt voor een crème met een volle smaak en gladde, fijne structuur. Het…

Filters


Branche


Categorieën