Terug
36 artikelen

Het zanddeeg is te slap. Hoe komt dit?

Zanddeeg dat te slap is, is moeilijker te verwerken en kan er voor zorgen dat er bij het bakken afwijkingen optreden, waardoor het product niet meer verkoopbaar…


Het zanddeegproduct is te bros, hoe komt dat en wat kan ik eraan doen?

Als het zanddeegproduct te bros is, komt dit doordat er te veel werkende stof is toegevoegd. Als er minder vetstof aan het deeg is toegevoegd kan het…


Hoe kan het gehalte acrylamide in bakkerijproducten worden verlaagd?

Het verlagen van de hoeveelheid acrylamide in bakkerijproducten (brood, koekjes, crackers en knäckebröd) is mogelijk. Met deze maatregelen kan het gehalte worden verlaagd. Kijk kritisch naar ingrediënten,…


Hoe kunnen te dunne macarons worden voorkomen?

Dunne, platte macarons hebben nauwelijks een voetje en zijn sterk uitgevloeid. Deze dunne macarons hebben andere eigenschappen dan gewenst. Er ontstaat een krokant koekje, waarbij de enigszins…


Hoe ontstaat acrylamide in bakkerijproducten?

Acrylamide is een stof die in kleine hoeveelheden kan ontstaan als producten met veel zetmeel, zoals granen, worden verhit boven 120°C. Acrylamide wordt gevormd tijdens de Maillard-reactie,…


Hoe voorkom je bederf van boterdeegproducten?

Vetten en oliën kunnen bederven onder invloed van lucht, warmte en vocht. Na drie à vier dagen treden de eerste afwijkingen op. Vetten kunnen ranzig worden en…


Hoe worden donker gekleurde macarons voorkomen?

Macarons worden met levensmiddelenkleurstof gekleurd naar de smaak van de vulling. Het is daarbij belangrijk dat de macarons tijdens het bakken niet te donker worden, omdat dit…


Hoe worden holle macarons veroorzaakt?

Holle macarons hebben grote gaten in de koekjes, waardoor het lijkt alsof er een grote luchtbel is ontstaan. Door deze grote gaten zijn deze macarons erg gevoelig…

Filters


Branche


Categorieën