Terug
283 artikelen

De borstplaat is erg zacht. Hoe komt dit?

Borstplaat hoort op de tong weg te smelten, maar moet niet te zacht zijn. Een aantal mogelijke oorzaken voor te zachte borstplaat zijn: De suikerstroop is te…


De borstplaat is te grof. Hoe komt dit?

De borstplaat heeft na het lossen een grove structuur of een onregelmatige kristalgrootte. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn: Te weinig kristallen. Er zijn te weinig kristallen toegevoegd. Dit…


De borstplaat is te hard. Hoe komt dit?

Wanneer borstplaat erg hard is en minder goed wegsmelt in de mond kan dit komen door de volgende oorzaken: De suikerstroop is te hoog ingekookt. Hierdoor is…


De borstplaat is verkleurd. Hoe komt dit?

Bij een verkleuring in de borstplaat zal de kleur afwijken en een bruine tint hebben. Dit is vooral goed te zien bij witte borstplaat. Mogelijke oorzaken voor…


De cake heeft een schimmelachtig uiterlijk. Hoe komt dit?

Bij het doorsnijden van het gebak lijkt het of de daarin verwerkte vruchten beschimmeld zijn. Enkele mogelijke oorzaken hiervoor zijn: De vruchten zijn met de bloem vermengd…


De cake is ingezakt. Hoe kan dit?

Wanneer een beslagproduct onvoldoende draagkracht heeft, kan het inzakken. Het gebakken beslag zakt dan in na het bakken. Mogelijke oorzaken waardoor een cake of ander beslagproduct in…


De chocoladecouverture is erg dik op het moment van verwerken. Hoe komt dit?

Als de couverture na tempereren erg dik is, kan dit komen doordat een overdadige kristallisatie of overkristallisatie heeft plaatsgevonden in de chocolade. Normaal gesproken kan chocoladecouverture ongeveer…


De fudge is te zacht. Waar ligt dit aan?

Fudge kan het beste omschreven worden als een combinatie tussen karamel en fondantsuiker. De smaak is vergelijkbaar met een uitgekristalliseerde, kwalitatief rijke karamel. Bij het afkoelen wordt…

Filters


Branche


Categorieën