Terug
673 artikelen

De spijs in het brood is droog en brokkelig. Waar ligt dit aan?

De spijs in een gevuld brood moet, voor een optimale eetervaring, zacht en smeuïg zijn. Een brokkelige en droge spijs zal minder smakelijk zijn. Daarnaast is het…


De vlaaibodem krimpt. Hoe komt dit?

Een krimpende werking bij vlaaideeg zorgt ervoor dat de textuur van het deeg niet optimaal is. Mogelijke oorzaken zijn: Er is een te straffe bloemsoort gebruikt. Straffe…


De vulling zakt weg in het brood. Hoe komt dit?

Een brood waarin de vulling is weggezakt, zorgt voor een ongelijke verdeling van de vruchten in het gebakken product. Delen van het brood kunnen kleffer zijn door…


Extra grondstoffen voor gevuld brood

Om een gevuld brood te krijgen dat kwalitatief goed is, is een juiste veredeling van belang en meer gist afhankelijk van de hoeveelheid vulling. Gevuld brood vraagt…


Hebben hazelnoten vruchtvlees?

De hazelnoot is de vrucht van de hazelaar (Corylus avellana) waarvan de kern eetbaar is. De hazelaar is een van oorsprong West-Europese struik of boom uit de…


Heeft de kleur van de saliebloem invloed op de smaak ervan?

Salie (Salvia officinalis) is een plant waarbij ook de bladeren als kruid in de keuken worden gebruikt. De bloemblaadjes van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden…


Het beschuit heeft een grove structuur. Hoe komt dit?

Beschuitbollen horen een fijne, regelmatige structuur te hebben. Een te grove structuur zorgt ervoor dat de brosse eigenschappen van beschuit minder goed naar voren komen. Mogelijke oorzaken…


Het beschuit heeft een onregelmatige structuur. Waar ligt dit aan?

Beschuitbollen horen een fijne, regelmatige en wollige structuur te hebben. Wanneer de structuur bij de beschuitbollen niet juist is, zal deze structuur bij het tweede bakproces worden…

Filters


Branche


Categorieën