Terug
1235 artikelen

De borstplaat is verkleurd. Hoe komt dit?

Bij een verkleuring in de borstplaat zal de kleur afwijken en een bruine tint hebben. Dit is vooral goed te zien bij witte borstplaat. Mogelijke oorzaken voor…


De cake heeft een schimmelachtig uiterlijk. Hoe komt dit?

Bij het doorsnijden van het gebak lijkt het of de daarin verwerkte vruchten beschimmeld zijn. Enkele mogelijke oorzaken hiervoor zijn: De vruchten zijn met de bloem vermengd…


De cake is ingezakt. Hoe kan dit?

Wanneer een beslagproduct onvoldoende draagkracht heeft, kan het inzakken. Het gebakken beslag zakt dan in na het bakken. Mogelijke oorzaken waardoor een cake of ander beslagproduct in…


De chocoladecouverture is erg dik op het moment van verwerken. Hoe komt dit?

Als de couverture na tempereren erg dik is, kan dit komen doordat een overdadige kristallisatie of overkristallisatie heeft plaatsgevonden in de chocolade. Normaal gesproken kan chocoladecouverture ongeveer…


De fudge is te zacht. Waar ligt dit aan?

Fudge kan het beste omschreven worden als een combinatie tussen karamel en fondantsuiker. De smaak is vergelijkbaar met een uitgekristalliseerde, kwalitatief rijke karamel. Bij het afkoelen wordt…


De gedraaide amandelspijs is erg olieachtig. Hoe komt dit?

Bij amandelspijs, of andere spijzen zoals marsepein, kan bij de bereiding of het gebruik ervan olie uit het product treden. Dit wordt ook wel in de olie…


De huid van de soezen is glad. Hoe komt dit?

Wanneer de huid van een soes vrijwel helemaal glad is, wil dit zeggen dat er geen of weinig scheuring op de buitenkant van de soes zit. Mogelijke…


De koekjes voelen na het bakken vet aan. Hoe komt dit?

Koekjes, en andere producten van zanddeeg, kunnen na het bakken vet aanvoelen. De oorzaak van dit probleem ligt bij de gebruikte grondstoffen en de gebruikte hoeveelheden. De…

Filters


Branche


Categorieën