Terug
410 artikelen

Hoe kunnen courgettebloemen in bakkerijproducten worden verwerkt?

Courgettebloemen zijn afkomstig van de courgetteplant. De bloemblaadjes van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt voor het decoreren van brood- en banketproducten of door producten…


Hoe kunnen enzymen de bak- en eeteigenschappen van volkorenbrood verbeteren?

Bij volkorenbrood wordt de hele graankorrel gebruikt: het meellichaam (endosperm), de kiem en de zemel (buitenste vlies). Het meellichaam en het buitenste vlies van de graankorrel hebben…


Hoe kunnen madeliefjes worden verwerkt in bakkerijproducten?

Madeliefjes (Bellis perennis) zijn vaste planten die van oorsprong afkomstig zijn uit Europa en Zuidwest-Azië. De bloemblaadjes van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt voor…


Hoe kunnen rozen worden verwerkt in bakkerijproducten?

Er zijn veel verschillende soorten rozen, afkomstig uit het geslacht rosa. De bloemblaadjes van deze planten zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt voor het decoreren van brood-…


Hoe kunnen zonnebloempitten in de bakkerij worden gebruikt?

Zonnebloempitten zijn de zaden van de zonnebloem (Helianthus annuus). Elke bloem kan honderden zaden opleveren waarbij de zaden in de kern van de bloem groeien. Vanwege het…


Hoe verloopt het productieproces van kaas?

Voor het produceren van kaas wordt gepasteuriseerde melk gebruikt met verschillende melkvetpercentages. Het getal op de verpakking, bijvoorbeeld 48+, geeft het vetpercentage in de droge stof aan.…


Hoe worden de verschillende gistproducten geproduceerd?

Gist of bakkersgist komt in verschillende vormen voor. Na het fermentatieproces in de fabriek is gistroom ontstaan. Deze gistroom kan tot drie verschillende gistproducten worden verwerkt: Vloeibare…


Hoe worden rozijnen geproduceerd?

Rozijnen worden gemaakt door druiven te drogen. De naam is afkomstig van het Franse ‘raisin’, wat in Frankrijk gewoon rozijn betekent. Het drogen van de druiven wordt…

Filters


Branche


Categorieën