Terug
912 artikelen

De chocoladecouverture is erg dik op het moment van verwerken. Hoe komt dit?

Als de couverture na tempereren erg dik is, kan dit komen doordat een overdadige kristallisatie of overkristallisatie heeft plaatsgevonden in de chocolade. Normaal gesproken kan chocoladecouverture ongeveer…


De fudge is te zacht. Waar ligt dit aan?

Fudge kan het beste omschreven worden als een combinatie tussen karamel en fondantsuiker. De smaak is vergelijkbaar met een uitgekristalliseerde, kwalitatief rijke karamel. Bij het afkoelen wordt…


De gedraaide amandelspijs is erg olieachtig. Hoe komt dit?

Bij amandelspijs, of andere spijzen zoals marsepein, kan bij de bereiding of het gebruik ervan olie uit het product treden. Dit wordt ook wel in de olie…


De huid van de soezen is glad. Hoe komt dit?

Wanneer de huid van een soes vrijwel helemaal glad is, wil dit zeggen dat er geen of weinig scheuring op de buitenkant van de soes zit. Mogelijke…


De koekjes voelen na het bakken vet aan. Hoe komt dit?

Koekjes, en andere producten van zanddeeg, kunnen na het bakken vet aanvoelen. De oorzaak van dit probleem ligt bij de gebruikte grondstoffen en de gebruikte hoeveelheden. De…


De koekjes zijn grauw of hebben vlekken. Waar ligt dit aan?

Koekjes gemaakt van zanddeeg kunnen na het bakken grauwe, grijze vlekken of zwarte vlekken en stippen vertonen. Dit ziet er niet mooi uit en kan de verkoopbaarheid…


De koekjes zijn na het bakken erg hard. Waar ligt dit aan?

De oorzaak bij harde zanddeegkoekjes ligt vaak bij het afwegen en daarbij gebruik maken van de verkeerde hoeveelheden of grondstoffen. Een aantal mogelijke oorzaken zijn: Er is…


De macarons zijn ingezakt bij het bakken. Waar ligt dit aan?

Macarons bestaan voor een deel uit opgeklopt eiwit, wat zorgt voor de luchtigheid in het product. Door het inzakken verliezen de macarons hun vorm en luchtige textuur,…

Filters


Branche


Categorieën