Terug
63 artikelen

Welke invloed heeft het eiwitgehalte van bloem op het deeg?

Zeker bij broodbloemen is het eiwitgehalte belangrijk, want het heeft invloed op het eindproduct. De eiwitten in de bloem vormen samen met het vocht in het deeg…


Welke meelsoorten zijn er verkrijgbaar?

Van de tarwekorrel worden verschillende meel- en bloemproducten gecreëerd. Om duidelijkheid te scheppen wordt er grofweg een onderscheid gemaakt tussen meel- en bloemproducten. Meel is een maalproduct…


Welke soorten amandelen zijn er?

De amandel is het zaad van de amandelboom (Prunus dulcis). Botanisch gezien is de amandel geen noot, maar het zaad van een steenvrucht. Culinair gezien wordt het…


Welke soorten moutproducten zijn er?

Voor de productie van mout kunnen verschillende graansoorten worden gebruikt, maar de meest gebruikte soorten zijn gerst en tarwe. Deze twee graansoorten lijken veel op elkaar, waarbij…


Welke soorten rijst zijn er?

Wereldwijd zijn er ruim 40.000 verschillende soorten rijst met elk zijn specifieke eigenschappen. Deze rijstsoorten kunnen ingedeeld worden op de vorm van de korrel: Rijstsoorten met een…


Welke stoffen komen voor in meel?

Het meellichaam bevat koolhydraten, eiwitten, vetten, water, mineralen, vitaminen en enzymen. De samenstelling verschilt per graankorrel, net als de verdeling van de stoffen over de graankorrel. Het…


Zijn er verschillen tussen de walnoot en de okkernoot?

De walnoot of okkernoot is de vrucht van de walnoot- of okkernootboom en komen uit hetzelfde geslacht (Juglans regia). Van oorsprong komen de bomen uit Centraal-Azië en…

Filters


Branche


Categorieën