Een fondantcrème is een crèmesoort op basis van fondant. Het is een crème die aanmerkelijk zoeter is dan andere soorten crème en wordt daardoor voor niet veel producten gebruikt. Door het goed toepassen van smaakstoffen kan de zoete smaak worden verminderd. Fondantcrème is door het hoge suikergehalte relatief lang houdbaar. Het kan worden gebruikt voor het opspuiten van slagroomtruffels en als interieur in bonbons.

Een fondantcrème bestaat uit de volgende grondstoffen:

  • Vetstof. Bij voorkeur wordt hier roomboter voor gebruikt vanwege de smaak, maar ook crèmemargarine kan worden gebruikt.
  • Fondant. Dit geeft de zoete smaak aan de crème.
  • Eventueel eidooiers. Eidooiers kunnen worden toegevoegd om de crème een vollere smaak te geven. Daarnaast bevordert het de opname van de fondant, omdat deze enigszins kan oplossen. Dit zorgt uiteindelijk voor een betere luchtopname en gladheid van de crème.
  • Eventueel brandewijn. Brandewijn kan worden toegevoegd om het zoetend effect van de fondant te verminderen. Daarnaast bevordert het de opname van de fondant, omdat deze enigszins kan oplossen. Dit zorgt uiteindelijk voor een betere luchtopname en gladheid van de crème.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag