Amandelvictoriabeslag, of kort gezegd victoriabeslag, is een samengestelde toevoeging. Het wordt voornamelijk gebruikt ter decoratie en als smaaktoevoeging. Het is een zeer krokant product met een smaak van gekaramelliseerde amandelen.
Victoriabeslag wordt gemaakt van de volgende grondstoffen:

Amandelschaafsel. Geeft de kenmerkende smaak aan het victoriabeslag.
Suiker. Zorgt voor een zoete smaak en voor het krokante karakter na het bakken.
Eiwit. Heeft als functie dat de suiker een goede aanhechting krijgt op het amandelschaafsel, waardoor het beslag de juiste samenhang krijgt.
Citroenrasp. Kan worden toegevoegd voor een frisse smaak.

Victoriabeslag wordt veelal gebruikt als toevoeging of decoratie op zoete producten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Op zanddeegproducten, zoals amandelvictoriapensees.
  • Op soezen, zoals amandelvictoriasoezen.
  • Op korstdeeg, zoals amandelstengels.
  • Op gevuld brood, zoals victoriabrood.
  • Als decoratiemateriaal voor taarten en gebak. Hierbij wordt het victoriabeslag gebakken voordat het op het product wordt gebruikt.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag