Banketbakkersroom staat ook bekend als gele room of crème pâtissière. Het heeft de textuur van pudding en krijgt zijn stevigheid door het koken.
Het bereiden van banketbakkersroom kan door middel van zelf koken of gebruik maken van instant mixen. Bij het zelf bereiden van banketbakkersroom wordt er gebruik gemaakt van de volgende grondstoffen:

  • Melk. Dit is de basisgrondstof voor banketbakkersroom. Melk kan ook vervangen worden door water in combinatie met melkpoeder.
  • Kristalsuiker. Dit geeft de zoete smaak aan de banketbakkersroom. De hoeveelheid die gebruikt wordt, ligt aan het gebruiksdoeleind.
  • Eidooiers of hele eieren. De voorkeur gaat uit naar eidooiers, omdat deze de smaak verhogen en het teruglopen van de room tegenhouden.
  • Zetmeel. Dit geeft binding aan de banketbakkersroom. Er kan gebruik gemaakt worden van tarwezetmeel, aardappelzetmeel en maïszetmeel. Maïszetmeel geeft een mooie gele kleur, waar tarwe- en aardappelzetmeel dit minder hebben. In plaats van zetmeel kan ook banketpakkerspoeder worden gebruikt, wat een mix is van verschillende soorten zetmeel met kleur- en smaakstof.

Banketbakkersroom is een halffabricaat dat als vulling wordt gebruikt voor verschillende banketbakkersproducten, basis voor andere roomsoorten zoals crème suisse (Zwitserse room) en als grondstof in crème.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag