Cointreau is een sinaasappellikeur. Deze drank is voor het eerst geproduceerd in 1875 in Frankrijk. Het is een likeur met een alcoholpercentage van 40% dat wordt gemaakt van de schillen van sinaasappels. Hiervoor worden een vijftal verschillende soorten gebruikt waarvan een aantal zoet en een aantal bitter zijn. De sinaasappelschillen worden in de zon gedroogd, waarna ze bij de productie in alcohol op basis van suikerbieten worden geweekt om de smaak af te geven. Deze alcohol wordt vervolgens tweemaal gedestilleerd, maar niet opgeslagen op vaten om te rijpen.

Cointreau is helder van kleur. De smaak is zoet en intens, maar bevat een zuivere sinaasappelsmaak. De geur bij Cointreau bestaat alleen uit een zuiver sinaasappelaroma. In vergelijking met Grand Marnier is de smaak lichter en heeft het een sterker sinaasappelaroma.

Cointreau kan worden gebruikt als smaakmaker in banketproducten. Door de lichte en frisse smaak kan het goed worden gebruikt bij verschillende fruitsoorten. Bij voorkeur kan er een concentraat worden gebruikt, zodat minder vocht aan het product wordt toegevoegd, maar wel voldoende smaak wordt opgenomen. Het concentraat bevat geen suiker en heeft doorgaans een hoger alcoholpercentage van 60%.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag