Een bavaroise wordt ook wel een Beierse pudding genoemd. Het is een zeer luchtige, koude pudding die voor een groot deel bestaat uit slagroom. Net zoals bij andere koude puddingen, komt de stevigheid van de gebruikte gelatine.
Bavaroise bestaat altijd uit een basis waar de overige grondstoffen aan toegevoegd worden. Een aantal voorbeelden voor een basis kunnen zijn:

  • Compositie
  • Ganache
  • Room of melk
  • Vruchtenpuree of -sap

Aan de basis wordt vervolgens gelatine (in blad- of poedervorm) en slagroom toegevoegd. Smaakstoffen, zoals likeuren en compounds, worden vaak al aan de basis toegevoegd. Verder kunnen er ook nog garnituren, zoals hazelnoten of vruchten, en een luchtig geslagen ei/suiker mengsel, voor extra luchtigheid, worden toegevoegd.
Bavaroises kunnen als op zichzelf staande puddingen worden verkocht, maar worden ook veel als onderdeel in taarten en gebak gebruikt.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag