Een pâte à bombe bestaat uit eidooiers en/of eieren luchtig geklopt met suiker door middel van verhitting. Het kan gearomatiseerd worden met verschillende smaakstoffen, zoals likeuren of extracten. De smaak van eieren komt in een pâte à bombe goed naar voren, zodat niet alle smaakcombinaties passen. Warme smaken zoals vanille, koffie en noten combineren goed.
De ingrediënten die gebruikt worden in een pâte à bombe zijn:

  • Eidooiers en/of eieren. Het verwarmen van de eidooiers zorgt voor de binding.
  • Suiker. Het toevoegen van suiker zorgt voor luchtigheid en stevigheid bij het opkloppen van de eidooiers. Verder zorgt het voor de zoete smaak.

Een pâte à bombe wordt als basis gebruikt voor verschillende producten uit de banketbakkerij. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Parfait.
  • Mousse en bavaroise. Hierbij kan het zowel als basis gebruikt worden, maar ook als extra onderdeel toegevoegd worden voor meer luchtigheid.
  • Gebaksvullingen.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag