De rijstvulling die voor een vlaai gebruikt wordt, wijkt af aan een doorsnee rijstepap door de toevoeging van eidooiers en eiwitten. Per bakker is het recept en eindproduct verschillend. Sommige rijstevlaaien hebben een stevige vulling, andere een meer lopende rijstvulling.

De ingrediƫnten die hiervoor gebruikt worden zijn:

  • Vocht in de vorm van melk of water. Dit is nodig om de rijst in te garen. Wanneer er gebruikt wordt gemaakt van water, moet er ook melkpoeder aan worden toegevoegd. De melkpoeder of de melk zorgt voor de romige smaak.
  • Rijst. In de markt zijn speciale soorten dessertrijst te krijgen die gemakkelijk zacht worden en kleveriger zijn door de kortere en rondere vorm van de korrel, maar een witte (snelkook)rijst kan ook gebruikt worden.
  • Eidooier. Dit wordt toegevoegd om het product verder te binden.
  • Eiwit. Dit wordt samen met een deel van de suiker opgeklopt tot een schuim dat door de rijstvulling wordt gespateld. Het zorgt voor luchtigheid in de vlaai.
  • Suiker. Voor de zoete smaak en als hulpmiddel bij het opkloppen.
  • Smaakstoffen. Om de rijstvulling een extra smaak te geven kunnen smaakstoffen, zoals vanille, worden toegevoegd.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag