De slagroomtaart is een van de meest gegeten en bekendste taarten in Nederland en België en wordt voornamelijk gegeten tijdens verjaardagen. Over de geschiedenis van de slagroomtaart is niet veel bekend. Door de slagroom is de houdbaarheid van de taart beperkt, deze kan gekoeld maximaal 3 dagen bewaard worden.

Een traditionele slagroomtaart bestaat uit een ronde basis van kapsel die wordt gevuld met slagroom, een laagje vruchtenjam en wordt getrempeerd. De taart wordt vervolgens gemaskeerd en gedecoreerd met slagroom, waarbij de zijkanten vaak worden aangezet met hazelnootkrokant of nougatine. Een traditionele decoratie bestaat uit rozetten van slagroom met daarop chocolaatjes en vers of gekonfijt fruit, zoals bigarreaux.

Naast de traditionele slagroomtaarten wordt er steeds meer gevarieerd met vorm, decoratie en smaken. Zo komen rechthoekige of vierkante taarten meer voor en worden taarten strakker gedecoreerd door het gebruik van gladde spuitmondjes in plaats van gekartelde en het gebruik van strakkere chocoladedecoraties. Ook kan er gevarieerd worden met andere smaken in de vulling, zoals andere soorten jam, gele room, Zwitserse room en het gebruik van verschillende soorten vruchten in de vulling.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag