Mokka is een kleur- en smaakstof die gebruikt wordt in veel banketproducten. Het kan als bruine kleurstof gebruikt worden en heeft een smaak die doet denken aan karamel in combinatie met sterke koffie. Tegenwoordig zijn er veel soorten mokka verkrijgbaar met een constante kleur en smaak, maar het zelf maken van mokka wordt ook nog toegepast.

Mokka wordt gemaakt van suiker en koffie. Hierbij wordt de suiker gekaramelliseerd en gemengd met de koffie. De smaak en kleur die ontstaan zijn afhankelijk van hoe donker de suiker wordt gekaramelliseerd, de soort koffie die wordt toegevoegd en de verhoudingen tussen de gekaramelliseerde suiker en de koffie.

Mokka wordt gebruikt in verschillende producten binnen de bakkerij, met name op het gebied van banket. Een aantal voorbeelden waarin mokka wordt gebruikt zijn:

  • Crème
  • Slagroom
  • Borstplaat
  • Marsepein
  • Schuimproducten
  • Chocolade en bonbons
  • Puddingen, zoals bavaroises en compositiepuddingen
  • Verschillende soorten ijs
  • Sauzen

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag