Musketzaad is suikergoed dat wordt gebruikt voor het garneren en afwerken van zoete producten. Het musketzaad bestaat uit kleine, harde en ronde korreltjes. Ze worden gemaakt van voornamelijk suiker en zetmeel. Musketzaad is in verschillende kleuren te krijgen. Zo zijn er mixen van verschillende kleuren (bijvoorbeeld discodip), maar is het ook in kerstkleuren, geboortekleuren, nationale kleuren en metaalachtige kleuren te krijgen.

Musketzaad wordt veel op banketproducten gebruikt om het een krokante textuur mee te geven en een kenmerkende kleur toe te voegen aan het product. Het wordt vrijwel alleen op gebakken producten toegevoegd. Wel wordt het ook aan producten toegevoegd die op lagere temperatuur worden gebakken en minder snel verkleuren in de oven, zoals schuimproducten. Het toevoegen aan vloeistoffen of aan nat gebak kan ervoor zorgen dat de kleuren van het musketzaad kunnen gaan uitlopen en de krokante korrels langzaam kunnen gaan oplossen. Veelgebruikte toepassingen zijn op ijs bij het uitserveren, chocoladeproducten en schuimproducten.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag