Rauw schuim, ook bekend als Hollands schuim, is een schuimsoort die bij het bereiden niet wordt verhit. Een rauw schuim bestaat uit de volgende grondstoffen:

  • Eiwit. Dit vormt de basis van het schuim. De verhouding die doorgaans wordt toegepast is één deel eiwit en drie delen suiker.
  • Castormelis om op te kloppen. Dit wordt ook wel schiftsuiker genoemd. Hier wordt ongeveer ¼ deel van de totale suiker voor gebruikt.
  • Castormelis om door te spatelen. De rest van de suiker wordt gebruikt om door te spatelen.
  • Smaakstoffen, kleurstoffen en/of garnituren. Deze kunnen aan het opgeklopte schuim worden toegevoegd om het karakter te bepalen van het uiteindelijke product.

Rauw schuim heeft een brosse kern, geeft zeer luchtige producten en heeft een enigszins ruw uiterlijk. Deze schuimsoort is geschikt voor het maken van kleingebak en grootgebak. Enkele voorbeelden zijn:

  • Carnots;
  • Baisers;
  • Gebak- en taartplakken;
  • Polonaises;
  • Dyonaises;
  • Vacherins;
  • Geschroeide schuimproducten.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag