Een trempeerlikeur is een dik-vloeibare suikerstroop, die wordt aangevuld met likeuren en aromastoffen. Trempeerlikeuren zijn in vele smaken verkrijgbaar, waarbij de smaak iets sterker naar voren komt dan bij een likeur het geval is. De smaak bepaalt meestal het karakter en de naam van het product. Een aantal veel voorkomende smaken zijn:

  • Rum
  • Marasquin
  • Kirsch

Trempeerlikeur wordt eigenlijk alleen gebruikt als aroma in taarten en gebak. Het zorgt ervoor dat het gebruikte beslagproduct smakelijker en malser wordt. Bij het temperen wordt de onverdunde trempeerlikeur aangebracht op het oppervlakte van het beslagproduct. De dikvloeibaarheid van de trempeerlikeur zorgt ervoor dat de trempeerlikeur minder snel in het product wegzakt, wat er voor zou kunnen zorgen dat het gebak te vochtig wordt.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag