Hazelnootschuim wijkt zowel in de grondstoffen als het uiteindelijke gebruik af van andere schuimsoorten. Het wordt als halffabricaat in producten verwerkt, terwijl andere schuimsoorten ook als eindproduct kunnen worden gebruikt.

Een hazelnootschuim wordt bereid uit de volgende grondstoffen:

  • Eiwit. Dit vormt de basis van het schuim.
  • Castormelis. Er wordt in verhouding met andere schuimsoorten minder suiker gebruikt. De verhouding tussen eiwit en suiker is minder dan 1:2.
  • Zetmeel. Het geeft het speciale karakter aan het schuim. Het zetmeel bindt een deel van het vocht en zorgt voor de brosse eigenschap.
  • Gebroken hazelnoten. Deze worden in gebruneerde vorm door het schuim gespateld en geven het nootachtige karakter aan het schuim.
  • Vanille. In hazelnootschuim kan vanille als smaakstof worden gebruikt. Andere smaakstoffen worden doorgaans niet gebruikt, omdat dit het karakter van het hazelnootschuim verandert.

Hazelnootschuim geeft matig luchtige, bros en breekbare producten met goede houdbaarheid. Het wordt verwerkt tot de volgende vormen:

Taartplakken
Gebakplakjes


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag