Het bladerdeeg of korstdeeg bakt weinig bladerend (omhoog) en na het bakken een stijve en doodse bakaard. Mogelijke oorzaken hiervoor kunnen zijn:

  • Het bladerdeeg is te veel of te dun getoerd. Hierdoor worden de vetstoflaagjes in het deeg te dun en raakt de vetstof min of meer homogeen (gelijkmatig) door het deeg verdeeld. De laagjes verdwijnen waardoor de “bladerende” of feuilleterende werking niet of minder voorkomt. Zorg dat het deeg dik genoeg is uitgerold (op 8 mm. dikte) bij het toeren en geef het deeg in totaal minder toeren.
  • De oventemperatuur is te laag. De verdamping van het water komt de langzaam op gang waardoor de deeglaagjes minder worden opgeblazen. Verhoog de oventemperatuur.
  • Er zijn teveel gaten in het deeg geprikt, wat ervoor zorgt dat er te veel stoom ontsnapt en de deeglaagjes niet goed omhoog getild kunnen worden. Prik het deeg minder in om het deeg meer te laten bladeren.