Een Saint Honorétaart is een gebak uit de Franse keuken. Het is in Frankrijk een eerbetoon aan de schutspatroon van de brood-, banket-, en hostiebakkers, de heilige Sint Honoratus van Amiens, ook wel Honorius of Honortus genoemd. De taart zou in 1846 zijn bedacht door banketbakker Chiboust die zijn zaak runde in Rue St. Honoré en een eerbetoon wilde brengen aan Saint Honoré. In Frankrijk wordt de taart voornamelijk gegeten tijdens het Eerste Communiefeest en verjaardagen.

De taart bestaat uit een bodem van korstdeeg met daarop slagroom, waar soesjes op worden gestapeld die zijn gevuld met banketbakkersroom of crème chiboust. Om de soesjes vast te zetten, worden deze bestreken met gekaramelliseerde suiker. Het soezenbeslag neemt snel vocht op en wordt hierdoor zacht, waardoor de taart niet geschikt is om lang te bewaren. Het moet, bij voorkeur, zo snel mogelijk na het opbouwen worden gegeten. Het instrijken van de korstdeegbodem met chocolade zorgt ervoor dat het vocht hier iets minder snel intrekt.