Broyage is een droog mengsel van gemalen noten en poedersuiker. De noten zijn dusdanig fijn gemalen dat ze door een bolzeef heen kunnen. Het verschil met amandelspijs is dat daar vocht in zit, terwijl dit bij broyage niet het geval is. Broyage bestaat meestal uit gemalen amandelen, ook wel amandelmeel of amandelbloem genoemd. Ook zijn er soorten broyage verkrijgbaar van andere noten of een mengeling van noten. Voorbeelden hiervan zijn broyage van hazelnoot of pistachenoten.

In de handel komt broyage en broyage puur voor. Bij broyage is de verhouding tussen de noten en de poedersuiker meestal 1:1. Dit wordt ook wel tant-pour-tant genoemd. Broyage puur bestaat daarentegen alleen uit de gemalen noot. Er is daarbij geen poedersuiker aan het mengsel toegevoegd. Door de noten zelf te malen, met of zonder suiker, kan zelf broyage worden gemaakt.

Broyage wordt gebruikt als basis voor macarons. Daarnaast kan het ook worden gebruikt in andere producten waar gebruikt gemaakt wordt van gemalen noten. Voorbeelden hiervan zijn cake, kapsel en andere beslagsoorten.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag