De Verdi is een perenras dat afkomstig is uit Nederland en sinds 1994 is uitgegeven voor commerciële teelt, waardoor het nog een relatief jong ras is. Het ras is in 1966 ontstaan uit de kruising van Bonne Louise d’Avranches en Doyenné du Comice. Het is een relatief onbekende perensoort die voornamelijk bij speciaalzaken te krijgen is.

De Verdi is een tamelijk lange peer met enigszins een buik. De peer heeft een groene, glanzende schil met een rood tot roodbruine blos aan de zonkant. Het vruchtvlees is stevig en zeer sappig, met een fijne smaak en licht wrang aroma wanneer het als handpeer wordt gegeten.

De Verdi kan zowel als handpeer als stoofpeer worden gebruikt. Bij koken kleurt de peer snel roze, al zal deze nooit een rode kleur krijgen zoals bij andere stoofperen het geval is. De fijne smaak van de peer blijft hierbij goed behouden. Als handpeer kan het worden gebruikt als decoratie en als vulling voor taarten en gebak. Doordat de peer op beide manieren kan worden gebruikt, is het een veelzijdige peer die voor verschillende producten kan worden gebruikt.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag