Drageren is het omhullen van verschillende soorten producten met een laagje dat bestaat uit chocolade, suiker in de vorm van microkristallen of verschillende combinaties van koolhydraten. Deze producten kunnen bestaan uit allerlei noten, droge vruchten en diverse chocoladeartikelen. Het drageren gaat het beste wanneer de vorm van het product enigszins rond is. Dit zorgt ervoor dat er een gelijkmatige coating over het gehele product kan ontstaan.

Voor het drageren wordt gebruik gemaakt van een drageerketel. Dit een soort van turbine die op verschillende snelheden kan draaien en in een regelbare hoek kan worden ingesteld. De snelheden variƫren hierbij vaak tussen de 18-24 omwentelingen en 8-10 omwentelingen per minuut. Dit is afhankelijk van het type product dat wordt gedrageerd. Lichte en ronde producten vereisen een snellere en verticale draaiing, terwijl zwaardere producten een tragere en meer horizontale draaiing nodig hebben. Bij het drageren met chocolade is het daarbij belangrijk dat de ketel beschikt over een luchtkoelsysteem, zodat de juiste temperatuur kan worden geregeld.