All-in puddingpoeder of gele roompoeder is een halffabricaat voor het maken van bijvoorbeeld tompouces of het vullen van roombroodjes.
De werkwijze van een all-in puddingpoeder of gele roompoeder is eenvoudig. Het hoeft alleen vermengd te worden met een koude of warme vloeistof. Het maakt het werk van de (banket)bakker gemakkelijker dan met een poeder waarbij de gele room nog gekookt moet worden.
All-in puddingpoeders bestaan uit:

  • Gemodificeerd zetmeel;
  • Suiker;
  • Volle en/of magere melkpoeder en andere melkderivaten;
  • Eigeelkleurstof;
  • De smaakstoffen vanille of citroen en soms een beetje zout;
  • Eierdooierpoeder; geeft de gele room een vollere/betere smaak en een mooie kleur;
  • Emulgatoren en stabilisatoren.

Diverse fabrikanten hebben poeders te koop. De samenstelling verschilt, net de eigenschappen, de invloed daarvan op de verwerking van het product en het eindresultaat.