Battenburg cake of Battenberg cake is een gebakssoort op basis van cake die afkomstig is uit Engeland. Hoewel het duidelijk is dat de cake uit Engeland afkomstig is, is het onduidelijk hoe deze precies is ontstaan. Eerdere recepten voor dit product gebruikte ook andere namen zoals ‘domino cake’, ‘Neapolitan roll’ en ‘church window cake’. Deze eerdere recepten dateerde uit 1898. De naam van de cake is vernoemd naar prins Louis of Battenberg vanwege zijn huwelijk met prinses Victoria, een kleindochter van Koningin Victoria.

De Battenburg cake bestaat uit een lichte biscuit. Bij het doorsnijden van de cake is een ruitjespatroon zichtbaar van twee bij twee vakken. Deze vakken zijn afwisselend geel en roze gekleurd. Roze en gele biscuit worden gebakken, waarna deze in repen worden gesneden. De stukken biscuit worden door middel van abrikozenjam aan elkaar geplakt. Het geheel wordt vervolgens bedekt in marsepein.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag