Een esprit is een alcoholhoudende drank die veel in de banketbakkerij wordt gebruikt. Het is een zeer zuivere, gedistilleerde drank. Dit zorgt ervoor dat er minder hoeft te worden gebruikt ten opzichte van bijvoorbeeld likeuren. Door de kleinere doseringen die nodig zijn, is het ook geschikt als smaakstof in chocolade en ijs. Esprit wordt voornamelijk gebruikt als extra smaakstof om de basissmaak van een product te ondersteunen of te versterken.

Een esprit kan uit verschillende grondstoffen bestaan en is daarmee verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Een esprit ontstaat uitsluitend door het distilleren van verse grondstoffen in een alcoholhoudend product, waarbij dankzij kookpuntverschillen de smaak van het verse product wordt gevangen in alcohol.

Zodra slechts een concentraat wordt toegevoegd aan een basisdistillaat, is het product een tinctuur, extract of gearomatiseerd alcoholhoudend product en geen esprit.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag