Een moscovisch beslag is een koude beslagsoort die vetstof bevat en waar potpourri aan wordt toegevoegd. Het bestaat uit de volgende grondstoffen:

  • 1 deel eiwit.
  • 1 deel eidooier.
  • 1 deel suiker.
  • 1 deel bloem.
  • ½ tot ¾ deel vetstof. Bij voorkeur wordt roomboter gebruikt vanwege de extra smaak die het geeft ten opzichte van margarine.
  • ½ tot 1 deel potpourri. Een mengelmoes van gelijke delen krenten, rozijnen en gehakte sukade.

Moscovisch beslag wordt gebruikt voor het maken van Moscovische tulbanden en gebakjes en als basis voor verschillende soorten taarten. Door de toevoeging van vetstof wordt het beslag smakelijker en droogt het minder snel uit. Door het gebruik van de vetstof en de potpourri neemt de luchtigheid, en daarmee het volume, van het gebakken product af.

Wanneer de potpourri in het beslag wordt weggelaten, ontstaat een blind moscovisch beslag. Dit beslag is goed bruikbaar voor plakken in taarten, rollen en schnitten.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag