Een quadrillebeslag is een beslagsoort op basis van amandelspijs. Het bevat in vergelijking met amandelbeslag minder amandelspijs, maar meer vetstof. Het beslag blijft lang mals en zacht door de toevoeging van amandelspijs en vetstof.

Een quadrillebeslag bestaat uit:

  • Amandelspijs. Hier wordt fijngedraaide amandelspijs voor gebruikt. Hoe fijner de amandelspijs is gedraaid, des te meer amandeleiwitten vrijkomen. Dit verhoogt de bindkracht en de homogeniteit.
  • Eiwit.
  • Eidooiers.
  • Suiker.
  • Vetstof, doorgaans in de vorm van boter vanwege de smaak.
  • Beslagbloem. Door de grote hoeveelheid amandeleiwitten, is er maar een klein gedeelte beslagbloem nodig voor het verhogen van de bindkracht.
  • Eventueel citroenrasp als smaakstof. Dit geeft een frisse toon aan het beslag en haalt de smaak van amandel naar boven.

Een quadrillebeslag wordt voornamelijk gebruikt in producten die niet of weinig worden gevuld. Het wordt gebruikt in quadrilletaarten, die voornamelijk als geboortetaarten worden aangeboden. Het is een smakelijk en licht verteerbaar product, wat zich goed verleent om te worden gecombineerd met vruchten (bijvoorbeeld abrikoos), slagroom en een rumsmaak.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag