Ganache montée is een ganache die luchtig wordt geklopt. Zo ontstaat er een luchtige en zachtere chocoladecrème die kan worden gebruikt voor verschillende banketproducten. De basis van een ganache montée bestaat uit chocoladecouverture en room, bij voorkeur met een melkvetpercentage van 35%. Nadat de ganache is afgekoeld kan deze worden opgeklopt. De ganache moet hiervoor niet te koud zijn, er bestaat dan een grotere kans op schiften. 

Voor een ganache montée kunnen de volgende grondstoffen worden gebruikt:

  • Room. Dit is een van de basisgrondstoffen die nodig is voor het bereiden van de ganache. Eventueel kan er ook extra room worden gebruikt om de ganache op te kloppen.
  • Chocolade. Dit is een van de basisgrondstoffen die nodig is voor het bereiden van de ganache. Hier kan elke soort chocolade voor worden gebruikt.
  • Smaakstoffen. Deze worden eventueel toegevoegd om een kenmerkende smaak aan de ganache te geven.
  • Vetstof. Dit kan eventueel worden toegevoegd aan de ganache voor extra romigheid. Daarnaast kan het worden gebruikt om de ganache op te kloppen.