Ganache is een crème van chocoladecouverture en slagroom die voornamelijk gebruikt wordt voor bonbons.
Omdat ganache op verschillende manieren verwerkt kan worden, zijn er veel verschillende recepten. De basis van het recept zit zich altijd in de slagroom en de chocoladecouverture, maar kan door middel van smaakstoffen, glucosestroop en boter naar wens worden aangepast. Met het toevoegen van boter wordt het romige karakter geaccentueerd. Glucosestroop zorgt voor een plastischere (taaiere) ganache. Een aantal smaakstoffen die toegevoegd kunnen worden zijn:

Esprits
Likeuren
Extracten
Vruchtenpuree
Vruchtencompound
Pâte

De stevigheid van de ganache is afhankelijk van de hoeveelheid chocoladecouverture er gebruikt wordt ten opzichte van de hoeveelheid slagroom. Voor een stevige ganache wordt twee keer zoveel chocoladecouverture gebruikt ten opzichte van slagroom, voor een slappe ganache worden gelijke delen chocoladecouverture en slagroom gebruikt.
Spuitbare (slappere) ganache kan gebruikt worden in:

  • Kransjes
  • Rozetten
  • Als vulling in vormbonbons
  • Als basis voor chocolademousse

Stevigere ganache wordt voornamelijk gebruikt voor interieurbonbons. Deze wordt op een plaat uitgestort en, zodra het geheel gekoeld en stevig is, afgestreken met een dun laagje chocoladecouverture en gesneden met een snijraam of uitgestoken.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag