Bosbessen en blauwe bessen worden regelmatig met elkaar verward, al zijn het twee verschillende vruchten. De vruchten kunnen op dezelfde manieren in producten worden gebruikt. Ze komen in de handel voor als verse vruchten, diepgevroren vruchten, gedroogde vruchten en als puree. Beiden bessen kunnen worden gebruikt voor dezelfde producten. Ze kunnen worden gebruikt ter decoratie, als vulling in brood en banketproducten en voor het maken van jam.

Bosbessen (Vaccinium myrtillus), ook wel eens cassisbessen genoemd, groeien aan een vaste plant uit de heidefamilie. Het is een struikje van 15-60 centimeter hoog en groeit voornamelijk op open plekken in bossen, op heide en veen. De bessen hebben een blauwe huid en vruchtvlees dat donkerblauw tot donkerpaars gekleurd is. De takken van de plant dragen enkele vruchten in plaats van trosjes.

Blauwe bessen (Vaccinium corymbosum) groeien aan een plant uit de heidefamilie. Het is een vruchtdragende struik van 1,5-2,5 meter hoog. De bessen hebben een blauwe huid, maar hebben in tegenstelling tot de bosbes wit vruchtvlees. De vruchten groeien in trosjes aan de takken.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag