Brandmassa en hippemassa zijn twee producten die worden gebruikt bij het maken van zoete decoraties. Met deze technieken kunnen op simpele wijze decoraties naar wens worden gemaakt. Ze worden vaak gecombineerd gebruikt, waarbij de brandmassa wordt gebruikt voor de uitlijning van de decoratie en de hippemassa wordt gebruikt voor het invloeien.

Brandmassa bestaat uit:

  • Melk
  • Boter
  • Poedersuiker
  • Bloem
  • Eieren

Hippemassa daarentegen bestaat uit:

  • Bloem
  • Poedersuiker
  • Wellingtonspijs
  • Melk
  • Eiwit
  • Eventueel cacaopoeder of kleurstof om de massa (donkerder) te kleuren.

Doordat de brandmassa bij grote oppervlakte in volume kan toenemen, wordt het doorgaans niet gebruikt om een compleet figuur in te vullen. De hippemassa heeft dit minder en blijft ook blanker van kleur, waardoor een contrast tussen de uitlijning en het ingevloeide deel ontstaat.

De decoraties worden voornamelijk gebruikt bij de volgende productgroepen:

  • Puddingen
  • IJs
  • Taarten en gebak
  • Suikerwerk

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag