Fondant en rolfondant zijn beiden producten op basis van suiker en worden gebruikt bij het decoreren van (banket)producten. Beiden producten zijn zelf te bereiden, maar worden voornamelijk ingekocht door de goede kwaliteit producten aanwezig in groothandels. Zowel de standaard witte kleur, als voorgekleurde soorten zijn verkrijgbaar.

Fondant bestaat uit suiker, water en glucosestroop dat wordt gekookt. Rolfondant bestaat uit (poeder)suiker, glucosestroop, water en een deel plantaardig vet. Door het gebruik van zetmeel en/of verdikkingsmiddelen in het product, wordt en blijft het steviger. Zowel fondant als rolfondant hebben een heldere, witte kleur, waardoor het gemakkelijk te kleuren is met levensmiddelenkleurstoffen.

Rolfondant is steviger en kan op dezelfde manier als marsepein worden verwerkt. Het bevat geen amandelen en is daarmee een geschikte vervanger bij notenallergieën. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het bekleden van taarten en gebak. Fondant is slapper en kan voor gebruik nog verder worden afgeslapt en verwarmd. Het is geschikt:

  • Voor het glaceren of doorhalen van producten
  • Als interieur in bonbons
  • Als greinbreker in borstplaat
  • Als grondstof in crème
  • Om mee te garneren

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag