De kaki (Diospyros kaki) is een boom uit het geslacht Diospyros en wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn gelijknamige vruchten. De boom komt van nature voor in de Himalaya en in de bergen van Myanmar, Thailand, Korea en Japan. Wereldwijd wordt de vrucht geteeld in subtropische gebieden die 1000 meter hoog liggen. Sharonfruit is de merknaam van kakifruit dat uit Israƫl komt.

De vrucht lijkt op een vierkante tomaat. De schil is dun, glad en heeft een gele tot oranjerode kleur. De vrucht kan zowel zonder als met schil worden gegeten. Het vruchtvlees heeft een oranje kleur en een zoete smaak. In het vruchtvlees bevinden zich 2-8 oneetbare pitten. Sharonfruit is een veredelde soort en bevat geen pitten en tannine. Hierdoor kan het ook worden gegeten wanneer de vrucht nog niet helemaal rijp is.

Een kaki die nog niet helemaal rijp is, is fris, zoet en enigszins krokant. Het is vergelijkbaar met een appel, maar heeft een fijnere en zachtere structuur. Een rijpe kaki heeft een zoete en kruidige smaak, die vergelijkbaar is met een abrikoos, dadel en pruim en kan ook als deze fruitsoorten worden verwerkt in brood- en banketproducten.