Honeycomb of honingraat is een knapperig en zoet product dat kan worden gebruikt als decoratie, extra textuur in of op gebak of als koekje. Het wordt gemaakt van een karamel waar een chemisch rijsmiddel aan wordt toegevoegd, zodat een luchtig volume ontstaat. Dit zorgt ervoor dat er een textuur in het product ontstaat die lijkt honingraat, waar het product naar is vernoemd.

De ingrediƫnten voor honeycomb zijn:

  • Suiker. De basis van de honeycomb waar de karamel van wordt gemaakt.
  • Een vorm van suikerstroop. Dit kan als aanvulling worden toegevoegd aan de suiker. Veel gebruikte soorten zijn glucosestroop, ahornsiroop of golden syrup.
  • Natriumbicarbonaat. Dit geeft de honeycomb zijn luchtige structuur.
  • Eventueel honing. Alhoewel de naam van het product het idee geeft dat er honing in wordt verwerkt, is dit vaak genoeg niet het geval. Honing kan worden toegevoegd als smaakmaker, waarbij het de suiker of vloeibare suiker gedeeltelijk vervangt.