De Saint Rémy is een oud perenras dat van oorsprong afkomstig is uit Frankrijk. De naam verwijst naar Sint-Remigius van Reims. De Saint Rémy wordt gebruikt als stoofpeer en heeft een goede houdbaarheid. In Nederland is het de op één na meest geteelde stoofpeer.

De Saint Rémy is een grote stoofpeer die breed toeloopt naar de kelk en enigszins bol is. De schil heeft een groene kleur met roestkleurige vlekken en stippen, waarbij de zonkant een bruinrode blos heeft. De rijpe peren hebben een gele kleur en zijn dan klaar om geoogst te worden. Het vruchtvlees is stevig, korrelig, hard en wit van kleur. Bij het koken ontstaat een rode kleur, al is deze minder diep in vergelijking met de Gieser Wildeman, en een zachte structuur. De peer heeft een minder uitgesproken smaak, waardoor bij het koken suiker toegevoegd moet worden.

Vanwege het harde en stevige vruchtvlees en de weinig uitgesproken smaak kan de Saint Rémy alleen worden gebruikt als stoofpeer. Na het koken als stoofpeer kan de Saint Rémy worden gebruikt als moes, compote of perenvullingen in taarten en gebak.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag