Een bretonbeslag is een koud beslag waar een deel vetstof aan is toegevoegd en een garnituur van chocoladecouverture bevat. De basis van het beslag lijkt op dat van het moscovisch beslag.

Bij het bereiden van bretonbeslag wordt gebruik gemaakt van de volgende grondstoffen:

  • 1 deel eiwit.
  • 1 deel eidooier.
  • 1 deel suiker.
  • 1 deel bloem.
  • ½ deel vetstof, vaak in de vorm van roomboter voor de smaak.
  • ½ deel gehakte chocoladecouverture. Om te voorkomen dat het gruis van de chocoladecouverture het hele beslag een bruine kleur geeft, is het aan te raden deze voor het doorspatelen te zeven.

Het gebruik van vetstof in dit beslag zorgt voor een smakelijker en langer mals beslagproduct. In vergelijking met moscovisch beslag of byoubeslag wordt er minder vetstof en minder garnituur in het beslag verwerkt. Dit wordt toegepast, omdat tijdens het bakken de cacaoboter uit de chocoladecouverture in het beslag wegsmelt. Het bretonbeslag wordt gebruikt voor de bretontaart en -gebakjes, waarbij het meestal met vetrijke crème wordt afgewerkt.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag