Duchessebeslag is een warme beslagsoort waaraan vetstof wordt toegevoegd. De bereiding van dit beslag lijkt op dat van het zacht Wener beslag. In vergelijking met zacht Wener beslag wordt een deel van de eieren vervangen door eidooiers. Dit zorgt voor een fijnere smaak en iets gelere kleur van het gebakken product.

De grondstoffen die worden gebruikt in een Duchessebeslag zijn:

  • 1½ deel eieren.
  • ½ deel eidooier.
  • 1 deel suiker.
  • 1 deel bloem.
  • ½ deel vetstof, bij voorkeur wordt roomboter toegevoegd voor extra smaak.
  • Eventueel citroenrasp, dat als smaakstof kan worden toegevoegd.

Door het vervangen van een deel van de eieren door eidooiers wordt de luchtopname belemmerd, waardoor het een minder luchtig beslag is in vergelijking met andere warme beslagen. De vloeibare boter zorgt voor een mals en langer houdbaar beslag. Dit maakt dat het geschikt is voor producten die langer moeten worden bewaard, zoals gebakstukken gevuld met crème.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag