Piment is een specerij afkomstig uit Midden-Amerika en West-Indië. Het is een specerij dat bekend staat onder veel verschillende namen, zoals Jamaicapeper, pimentbes, pimento, allspice, nagelpeper en nagelgruis. De specerij wordt gemaakt van de gedroogde, onrijpe vruchten van de plant Pimenta dioica. Deze worden geplukt wanneer ze nog groen zijn en worden vervolgens gedroogd in de zon.

Gedroogd heeft de specerij veel weg van peperkorrels. Ze zijn rond van vorm met een glad oppervlakte en een bruine kleur. Het heeft een aroma dat lijkt op een mengsel tussen kruidnagel, peper, kaneel en nootmuskaat. De smaak van piment is vrij zacht en minder scherp als die van zwarte of witte peper. De bladeren van de plant kunnen ook als specerij worden gebruikt en zijn vergelijkbaar met laurierblad.

Piment wordt vaak gemalen gebruikt, waarbij het ook kan voorkomen in verschillende specerijenmengsels. Door de complexe, maar zachte en warme smaak is het geschikt om te gebruiken voor zowel hartige als zoete producteSn. Het combineert goed met vlees, maar wordt in Engeland bijvoorbeeld ook veel gebruikt in cakes.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag